Španski AS otkrio nekoliko razloga zbog kojih je Zidane napustio Real Madrid

Odlazak francuskog stručnjaka Zinedinea Zidanea s klupe Real Madrida postao je glavna tema u svijetu nogometa, a španski list AS, vođen informacijama koje posjeduje, objavio je razloge zbog kojih je ovaj nekada proslavljenji nogometaš, a sada trener, odlučio otići iz Kraljevskog kluba.
S obzirom na to da je Zidane za samo dvije i po godine na klupi Real Madrida uspio osvojiti čak devet od 13 mogućih trofeja, uključujući i tri uzastopne titule Lige prvaka, njegov samoinicijativni odlazak s klupe prvaka Evrope iznenadio je sve, posebno predsjednika Florentina Pereza.

Dan nakon što je napustio klub, španski mediji počeli su s objavljivanjem razloga iza kojih se krije njegov odlazak, a najviše pažnje svakako da su privukle informacije koje ima AS, pozivajući se na izvor izuzetno blizak svlačionici Reala.

Naime, kao prvi razlog zbog kojeg je Zidane odlučio otići navodi se neizvjesnost oko sudbine Ronalda i Balea u klubu, kao i želja Pereza da u Real Madrid dovede golmana Athletic Bilbaoa Kepu Arrizabalagu, iako je francuski stručnjak imao puno povjerenje u Kostarikanca Kaylora Navasa.

Pored toga, Perez je u redove Real Madrida želio dovesti zvijezdu PSG-a Neymara i napadača Bayerna Roberta Lewandowskog, za koje je Zidane lično smatrao da nisu potrebni Kraljevskom klubu.

Kao posljednji razlog zbog kojeg je Zidane otišao iz Real Madrida navodi se nedostatak podrške rukovodstva kluba u teškim trenucima s početka sezone, što je možda i najviše zasmetalo Francuzu. Također, već godinama se najavljuje dolazak Maurizija Pochettina na klupu ekipa sa Santiago Bernabeua, posebno sada kada je Zidane otišao iz kluba.

(Vijesti.ba / Klix)

Back to top button